რა მოვამზადოთ თხელი ლავაშისგან - 5 უმარტივესი და უსწრაფესი კერძი (+ სამარხვო რეცეპტი) - Gemrielia.ge

რა მოვამზადოთ თხელი ლავაშისგან - 5 უმარტივესი და უსწრაფესი კერძი (+ სამარხვო რეცეპტი)

რა მოვამზადოთ თხელი ლავაშისგან? გიზიარებთ 5 რეცეპტს, რომლებისთვისაც მინიმალური დრო და ენერგია დაგჭირდებათ.

1. სალათა თხელი ლავაშით

დაჭრილი და დაბრაწული ლავაში სალათს არაჩვეულებრივ გემოს ანიჭებს. სცადეთ!

ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფილე - 150 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ნატურალური იოგურტი - გემოვნებით
  • ზეთი - გემოვნებით
  • მჟავე კიტრი - 3 ცალი
  • თხელი ლავაში - 50 გ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • კვერცხი - 2 ცალი

მომზადების წესი

2. მადისაღმძვრელი ხორცის ღვეზელი თხელი ლავაშით

გარდა იმისა, რომ ეს კერძი გემრიელია და ძალიან სწრაფად მზადდება, საკმაოდ ლამაზიც არის.

ინგრედიენტები:

  • ლავაში - 3 ცალი
  • ნებისმიერი ხორცის ფარში - 800 გ
  • ყველი (მაგარი სახეობის) - 300 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ნაღები (20%-იანი) - 150 მლ
  • მარილი და პილპილი - გემოივნებით

მომზადების წესი

3. ლავაშის ცხელი რულეტები კარტოფილითა და სოკოთი - მარტივი და გემრიელი სამარხვო ღვეზელი

თუ მარხვას იცავთ, ეს კერძი თქვენი საყვარელი სადილი გახდება.

ინგრედიენტები

  • თხელი ლავაში - 2 ცალი
  • კარტოფილი - 500 გ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • სასურველი მწვანილი - 1 კონა
  • ზეთი - 4-5 ს/კ
  • ქამა სოკო - 300 გ
  • მარილი და პილპილი

მომზადების წესი

4. ღვეზელი ლავაშითა და ისპანახით

ისპანახის ღვეზელი ბევრისთვის საყვარელი გულსართიანია. თუ ცომის მოსამზადებლად დრო არ გაქვთ, მისი მომზადება თხელი ლავაშისგანაც შეგიძლიათ.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2
  • ოხრახუში და კამა - 1-1 კონა
  • გახეხილი ყველი - 250 გ
  • კეფირი - 500 გ
  • ლავაში - 3 ცალი, დიდი ზომის
  • ისპანახის ფოთლები - 50-100 გ
  • მარილი და პილპილი

მომზადების წესი

5. დაუვიწყარი „მთვრალი ალუბალი“ თხელი ლავაშით, ცხობის გარეშე - მხოლოდ 15 წუთი და მზადაა!

აი, დესერტის დროც მოვიდა. თუ გიყვართ „მთვრალი ალუბალი“, მაგრამ მისი მომზადება რთული გგონიათ, ეს რეცეპტი სცადეთ.

ინგრედიენტები

  • არაჟანი 27%-30% - 600 მლ
  • მოხარშული შედედებული რძე - 370 გ
  • სომხური ლავაში - 4 ფენა
  • უკურკო ალუბალი - 500 გ

მომზადების წესი