რა მოვამზადოთ თხელი ლავაშისგან - 5 უმარტივესი და უსწრაფესი კერძი (+ სამარხვო რეცეპტი)
რა მოვამზადოთ თხელი ლავაშისგან? გიზიარებთ 5 რეცეპტს, რომლებისთვისაც მინიმალური დრო და ენერგია დაგჭირდებათ.
1. სალათა თხელი ლავაშით
დაჭრილი და დაბრაწული ლავაში სალათს არაჩვეულებრივ გემოს ანიჭებს. სცადეთ!
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფილე - 150 გ
- ხახვი - 2 თავი
- სტაფილო - 2 ცალი
- ნატურალური იოგურტი - გემოვნებით
- ზეთი - გემოვნებით
- მჟავე კიტრი - 3 ცალი
- თხელი ლავაში - 50 გ
- მარილი და პილპილი - გემოვნებით
- კვერცხი - 2 ცალი
2. მადისაღმძვრელი ხორცის ღვეზელი თხელი ლავაშით
გარდა იმისა, რომ ეს კერძი გემრიელია და ძალიან სწრაფად მზადდება, საკმაოდ ლამაზიც არის.
ინგრედიენტები:
- ლავაში - 3 ცალი
- ნებისმიერი ხორცის ფარში - 800 გ
- ყველი (მაგარი სახეობის) - 300 გ
- კვერცხი - 2 ცალი
- ნაღები (20%-იანი) - 150 მლ
- მარილი და პილპილი - გემოივნებით
3. ლავაშის ცხელი რულეტები კარტოფილითა და სოკოთი - მარტივი და გემრიელი სამარხვო ღვეზელი
თუ მარხვას იცავთ, ეს კერძი თქვენი საყვარელი სადილი გახდება.
ინგრედიენტები
- თხელი ლავაში - 2 ცალი
- კარტოფილი - 500 გ
- ხახვი - 1 თავი
- ნიორი - 3 კბილი
- სასურველი მწვანილი - 1 კონა
- ზეთი - 4-5 ს/კ
- ქამა სოკო - 300 გ
- მარილი და პილპილი
4. ღვეზელი ლავაშითა და ისპანახით
ისპანახის ღვეზელი ბევრისთვის საყვარელი გულსართიანია. თუ ცომის მოსამზადებლად დრო არ გაქვთ, მისი მომზადება თხელი ლავაშისგანაც შეგიძლიათ.
ინგრედიენტები
- კვერცხი - 2
- ოხრახუში და კამა - 1-1 კონა
- გახეხილი ყველი - 250 გ
- კეფირი - 500 გ
- ლავაში - 3 ცალი, დიდი ზომის
- ისპანახის ფოთლები - 50-100 გ
- მარილი და პილპილი
5. დაუვიწყარი „მთვრალი ალუბალი“ თხელი ლავაშით, ცხობის გარეშე - მხოლოდ 15 წუთი და მზადაა!
აი, დესერტის დროც მოვიდა. თუ გიყვართ „მთვრალი ალუბალი“, მაგრამ მისი მომზადება რთული გგონიათ, ეს რეცეპტი სცადეთ.
ინგრედიენტები
- არაჟანი 27%-30% - 600 მლ
- მოხარშული შედედებული რძე - 370 გ
- სომხური ლავაში - 4 ფენა
- უკურკო ალუბალი - 500 გ