"მარილის მოხმარების შემცირება ხელს უწყობს ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას..." - 7 მარტივი ხრიკი თუ როგორ უნდა მივიღოთ ნაკლები მარილი
მარილის მოხმარების შემცირება ხელს უწყობს ჯანმრთელობისა და კეთილდღეობის გაუმჯობესებას.ნატრიუმის ქლორიდის, ან უბრალოდ მარილის მოხმარების ფიზიოლოგიური ნორმა ზრდასრული ადამიანისთვის დღეში არის 5 გ - ეს არის დაახლოებით 1 ჩაის კოვზი. ამდენი მარილი სჭირდება ორგანიზმს წყლისა და მინერალური ბალანსის შესანარჩუნებლად, ნერვული იმპულსების გასატარებლად და კუნთების მუშაობისთვის.
იოდის დეფიციტით გამოწვეული დაავადებების თავიდან ასაცილებლად, ყოველდღიურ მენიუში აუცილებელია იოდირებული მარილი და იოდის შემცველი საკვების შეტანა. თითოეულმა ადამიანმა უნდა მიიღოს მინიმუმ 150 მიკროგრამი იოდი დღეში - იოდის ეს მოთხოვნილება მარტივად შეიძლება დაიფაროს თქვენს დიეტაში ჩვეულებრივი მარილის იოდირებული მარილით ჩანაცვლებით.
რა მარტივი ნაბიჯების გადადგმა შეიძლება მარილის ბოროტად გამოყენების შესაჩერებლად:
- მოაყარეთ მარილი კერძს არა ხარშვისას, არამედ ჭამის წინ. ამ შემთხვევაში გემოვნების რეცეპტორები მაშინვე მიიღებენ მარილიანობის სიგნალს. თუ მოხარშვის დროს საჭმელს აზავებთ, მარილის გემო ნაკლებად მკვეთრად გამოიხატება და ორგანიზმი მას მაშინვე ვერ „იცნობს“. აქედან გამომდინარე, მარილის მოყვარულთა შორის მოხარშულ საკვებში ჭარბი მარილის დამატების ტენდენციაა.
- მოაცილეთ სამარილე სასადილო მაგიდიდან. ხშირად ჩვენ ჩვევის გამო ვაყრით მარილს საკვებს დაუფიქრებლად (და არც კი ვსინჯავთ). თუ მარილი ხელთ არ არის, შეიძლება არ გაგახსენდეთ...განაგრძეთ კითხვა
ასევე დაგაინტერესებთ:
- 5 ალტერნატიული საშუალება მარილის ჩასანაცვლებლად
- რა არის ჰიმალაის მარილი და რატომ მიიჩნევენ მას ეკოლოგიურად ყველაზე სუფთა მარილად?
- იწვევს თუ არა მარილიანი საკვები კენჭების განვითარებას და რომელი მარილიანი საკვების მიღება არ ღირს, თუ უკვე გაწუხებთ კენჭები – რჩევები გიორგი ღოღობერიძისაგან
- "ხშირად კერძს გაუსინჯავად აყრიან მარილს, რაც დაუშვებელია!" - რა დოზით უნდა მიიღოთ მარილი და რა პრობლემებს იწვევს მისი ჭარბი მოხმარება
- რატომ უნდა შევზღუდოთ მარილის მოხმარება?